Wanneer er binnen een organisatie hard wordt gewerkt, kunnen medewerkerkers vergeten goed voor zichzelf te zorgen en hersteltijd te nemen. Medewerkers die zichtzelf voorbijlopen kunnen behoefte hebben aan begeleiding. Ze voelen zich beter als ze worden gehoord en gezien, ga dus het gesprek aan als je merkt dat er verandering optreedt. Wil je een medewerker meer professionele hulp bieden, dan is een Mindful Analysis traject te overwegen. Met name als face2face coaching niet gewenst of mogelijk is. Vooral medewerkers die van nature niet gemakkelijk over persoonlijke zaken praten is een MA-schrijftraject een goede oplossing.

Mindful Analysis

Via de methodiek van Mindful Analysis help ik mensen op weg. Of het nu gaat om loopbaan-vragen, disbalans op het sociale/relationele vlak of psychische klachten. Als professionele Stresscouncelor stimuleer ik hen verder te schrijven waardoor ze tot mooie inzichten komen die hen verder helpen.

Mijn vragen zijn gebaseerd op inzichten uit de psychotherapie, filosofie en het boeddhisme. Er is geen protocol of diagnose, geen oordeel én geen drempel. Slechts een veilige, gastvrije uitnodiging om vrijuit te schrijven en zichzelf beter te leren kennen.

HOE WERKT EEN MINDFUL ANALYSIS TRAJECT

Een online coach traject wat je 1 week verder helpt. Mijn vragen helpen je om je eigen antwoorden te vinden en je mogelijkheden te verkennen. Het geschrevene geeft nieuwe inzichten en nieuwe energie.

De online coaching duurt 5 tot 7 achtereenvolgende dagen, waarbij men dagelijks 1 a 2 emails schrijft. De voorwaarde tot succes is om te blijven schrijven in deze periode van aaneensluitende dagen. Dit helpt om in een flow te komen en te blijven. Het proces is behoorlijk intensief. Daarom is het verstandig om er echt tijd voor in te plannen. Daarnaast is het prettig om te schrijven op een plek waar je jezelf op je gemak voelt.

 • Men schrijft in de eigen fijne en veilige omgeving.
 • Voor een sessie hoeft men het huis of het bedrijf niet uit.
 • Men kan zich volledig op zichzelf concentreren, omdat ik niet tegenover hen zit.
 • Men kan alle tijd nemen om gedachten te ordenen en te antwoorden wanneer dat uitkomt en goed voelt.
 • Men kan alles teruglezen.
 • Alleen al door te schrijven wordt de ademhaling rustiger en de geest helder.
 • Het gaat helemaal over jou!

WAAROM AAN MEDEWERKERS AANBIEDEN?

 • Snel resultaat – een Mindful Analysis Traject duurt 5-7 opeenvolgende dagen waarbij de medewerker 1 of 2 maal per dag contact heeft.
 • Lage drempel, waardoor preventief inzetbaar
 • Geen verzuim op het werk
 • Schrijven wanneer het uitkomt in alle rust
 • Geen reistijd
 • Geen face-2-face contact waardoor geen verstoring door aanwezigheid coach
 • geen diagnose of protocol alleen maatwerk
 • schrijven ordent en verheldert en zet aan tot zelfreflectie
 • een kort, intensief en overzichtelijk traject; effectief en efficiënt
 • goedkoper en minder tijdrovend dan een langdurig face-2-face traject

Mijn aanbod:

Voor bedrijven

Hebben ùw medewerker(s) te maken met Werkdruk, Werkstress of ervaren zij disbalans in privé – werk management?

Gun hen dan een schrijftraject online. Zij krijgen binnen een week overzicht, zelfinzicht en meer rust. Men komt snel tot de kern van de zaak. Daarna kunnen zij weer verantwoorde keuzes maken over hoe hun stress te verminderen en wat te doen.

Onderzoek toont aan dat schrijven goed is voor de geestelijke gezondheid en reflectie. Binnen een paar dagen merkt men al een verandering op. Men voelt zich rustiger en het denken wordt helder. Daarmee is men in staat veranderingen aan te brengen daar waar die nodig zijn.

E-mail leent zich bij uitstek voor een krachtige en intensieve uitwisseling om een schrijfproces in gang te zetten. Dagelijks schrijven op een plek waar men niet snel is afgeleid is belangrijk. Zorgt voor verstilling en houdt concentratie vast: schrijven met aandacht..

Inmiddels hebben vele mensen een traject doorlopen. De meesten zijn tevreden over wat het ze gebracht heeft.  Wij coachen hoofdzakelijk mensen die last hebben van stress en/of angst en/of (lichte) depressie zowel op de werkvloer als buiten het werk om.

Bijna 95% van onze cliënten soortgelijke schrijftherapeuten/coaches is tevreden na het doen van een schrijftraject.  Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het de meeste mensen helpt.

Hoe zit het met de privacy van mijn medewerker?

Het is in ons belang om de privacy volledig te beschermen. Het staat men bovendien vrij om te mailen via een zelf aangemaakt (tijdelijk) e-mailadres, bijvoorbeeld via hotmail.com of gmail.com. Men kan e-mails afsluiten met een tijdelijke naam naar keuze, indien men zich daar prettiger bij voelt. Alle personen die worden genoemd in de e-mails kan men een gefingeerde naam geven of alleen met voorletter benoemen.  Het maakt niet uit; het gaat enkel om de inhoud van de teksten en we hoeven de medewerker niet persoonlijk te kennen. Integendeel. Door de anonimiteit kan men volledig eerlijk zijn en dat voelt fijn.

Alle e-mails worden na een schrijftraject vernietigd in een digitale shredder.

Zodra een startdatum overeen is gekomen ontvangt uw bedrijf een factuur per mail. De betaling moet vooraf gedaan worden. Als uw medewerker per e-mail bevestigt dat uw bedrijf of hijzelf betaald heeft, kan men dezelfde dag nog beginnen. 

Voor particulieren

Lijkt het of alles tegen zit en kom je er gewoon even niet meer uit? Wordt de stress van je te drukke leven te hoog? Heb je groot verlies geleden? Relatie, werk, geliefde, gezondheid? Mis je iets in je leven? Zit je vast in een situatie?  Of in een emotie? Ervaar je onderliggende nervositeit? Zit je niet lekker in je vel? Draag je een last mee op je schouders? Heb je het moeilijk met het verleden of is er onzekerheid over de toekomst? Of wil je gewoon je verhaal eens kwijt?… Een Mindful Analysis-traject kan iets voor jou betekenen en waardevol zijn.

Beschik je over email en een computer dan kun je op elk gewenst moment starten.

Wist je dat schrijven over wat je dwars zit, enorm verhelderend kan werken? Een Mindful Analysis-traject is een coaching traject waarin je met een Mindful Analyst een week lang, via email, gaat inzoomen op wat jou zo bezighoudt, en waar je aan wilt werken. In die week coaching zal je ruimte krijgen in je hoofd en zelfs oplossingen vinden voor datgene dat je al zo’n tijd spanning, ongemak of verdriet geeft. Een Mindful Analysis-traject werkt ordenend en analyserend. Het zal je kalmeren en waardevol voor je zijn.

Het traject begint met een email waarin je beschrijft wat er op dit moment zo bij je leeft en waar je graag aan wilt werken. Je krijgt antwoord van jouw persoonlijke, professionele Mindful Analyst, die er de volle week speciaal voor jou is. De Mindful Analyst leest je teksten, en stelt vragen terug, waardoor je dieper gaat nadenken en op zoek gaat naar antwoorden en oplossingen die je verder kunnen helpen. Je mailt 1 a 2 keer per dag, op momenten die voor jou goed uitkomen. Je schrijft in je eigen tempo, je eigen veilige omgeving en zonder enige afleiding. Je zult zien dat als je eenmaal start, er van alles bij je naar boven komt, en het schrijven haast als vanzelf gaat.

 

Je hoeft geen schrijver te zijn, of grammaticaal perfecte zinnen te kunnen schrijven. Helemaal niet zelfs! Mindful Analysis is voor iedereen. Het gaat om jouw verhaal, en dat kun je helemaal op jouw eigen manier en in de sfeer van de anonimiteit delen. De Mindful Analyst zal steeds  zonder waardeoordeel lezen en je terug berichten, waarop je vanzelf in de flow van het schrijven raakt.

Omdat je dagelijks contact hebt, stagneert het proces niet en kun je in een relatief korte tijd, hele grote stappen maken en zal je sneller tot de kern komen, dan bijvoorbeeld elke week een uurtje coaching of therapie. 

Ennnn, je kunt bijna  altijd direct starten!