d'isBalans
what's your story
 

Stoppen met roken?

Wil je voorgoed een einde maken aan jouw rookverslaving? 


Stoppen met roken heeft veel voordelen voor je lichaam en gezondheid. Roken is namelijk de belangrijkste oorzaak voor bijvoorbeeld longziekten, kanker en hart- en vaatziekten.


De levensverwachting van niet-rokers blijkt 8 à 10 jaar langer te zijn dan die van een roker.

 
Daarnaast leven niet-rokers meer jaren in goede gezondheid. Dat betekent dat niet-rokers niet alleen langer leven maar ook meer kunnen genieten van hun leven zonder gezondheidskwalen.


Stoppen met roken heeft altijd zin. Vanaf de eerste uren nadat je gestopt bent merk je al de eerste gezondheidsvoordelen!


Voordelen van Stoppen met Roken:

  • Je krijgt meer lucht
  • Je voelt je snel fitter
  • Je conditie verbetert en je hebt meer energie
  • Je adem ruikt frisser
  • Je huid, haar en tanden zien er gezonder en minder grauw uit
  • Het eten smaakt lekkerder en je reuk verbetert
  • De kans op een hartinfarct wordt met 50% verminderd
  • Daarnaast houdt je ook veel geld over als je stopt met roken. Iemand die gemiddeld een pakje per dag rookt, bespaart al gauw zo’n €250,- per maand, ofwel ruim €3.000,- per jaar!


Telefonische Coaching
Wil je ondersteuning zonder daarvoor de deur uit te hoeven? Dat kan met telefonische coaching.
Bij deze behandelvorm word je op afgesproken tijden telefonisch begeleid bij het stopproces. Nadat je enkele vragen hebt  ingevuld over jouw rookgedrag (rookprofiel) en gezondheid (anamnese) heb je een eerste telefonisch consult. We brengen samen in kaart wat jouw redenen zijn om te stoppen met roken en je krijgt advies hoe je kunt omgaan met moeilijke momenten. Een traject bestaat uit een intake van 30 minuten en 6 keer een vervolggesprek van steeds 15 minuten.


Persoonlijke Coaching
Wil je hulp bij stoppen met roken en heb je graag persoonlijk contact? Dat kan met persoonlijke coaching.
Samen brengen we zowel je rookgedrag als jouw eerdere stoppogingen in beeld. Vervolgens hebben we een aantal gesprekken in  onze vestiging in Zierikzee. Samen met mij breng je in kaart wat jouw redenen zijn om te stoppen met roken. Er wordt gewerkt aan het verhogen van jouw motivatie en je krijgt advies hoe je kunt omgaan met moeilijke momenten. Gedurende een periode van 3 maanden heb je 4 gesprekken van 30 minuten in de praktijk.


Een combinatie van persoonlijke en telefonische coaching is een efficiënte manier van begeleiding. Je krijgt dan een persoonlijke intake van 30 minuten in de vestiging in Zierikzee en vervolgens 6 telefonische vervolggesprekken van steeds15 minuten.


Vanaf november 2023 ben ik gecertificeerd Stoppen met roken-coach voor Medipro. Door de accreditering door het Kwaliteitsregister KABIZ wordt een coaching traject 100% vergoed door zorgverzekeraar zonder eigen risico**per jaar mag je kosteloos één volledig traject van maximaal 3 maanden volgen.